Jornades europees del patrimoni - Museu de Llivia

  • Inici
  • Jornades europees del patrimoni
03 set.

Jornades Europees del Patrimoni

8, 9 i 10 d’octubre

Les Jornades Europees del Patrimoni 2021 es realitzaran els dies 8, 9 i 10 d’octubre al Museu Municipal de Llívia i al seu entorn, centrades en el Castell de Llívia, els gravats rupestres i les darreres intervencions arqueològiques. Totes les activ

El dia 9 d’octubre és el que centralitzarà tots els actes i hi haurà el dia de portes obertes. El mateix dia 9, a les 11 del matí realitzarem una visita guiada per les fortaleses de Llívia, un recorregut pel museu, el fòrum romà, l’església i el castell, relatant els 2000 anys d’història de Llívia a la vegada que explicarem com la vila, ja des de l’antiguitat, ha destacat per ser un punt estratègic i militar clau a la Cerdanya, especialment per l’existència del seu castell. Malgrat tot, durant les diferents fases històriques, la vila, com a punt estratègic, ha anat bastint diferents tipus de fortificacions.  L’activitat tindrà lloc amb el guia i historiador cerdà Jordi Palomino.

Per la tarda, a les 17:30 hores, tindrà lloc al museu una activitat preparada per públic de 6 a 12 anys i famílies, el joc de pistes, les mil històries del museu, un joc ple de reptes que es resolen observant i interactuant amb les col·leccions del museu de Llívia, i arribant a resoldre el misteri sobre el preparat farmacèutic, perdut, que l’aprenent Gaietà Florensa va aprendre a la farmàcia Esteva durant la seva formació. L’activitat serà monitoritzada per Jordi Palomino.

A les 19:00 hores, els arqueòlegs Eduard Sánchez i Cèsar Carreras, ens explicaran les últimes intervencions arqueològiques al Castell de Llívia. Sánchez ens farà un resum de les intervencions arqueològiques des del 2013, moment en que finalitzà l’excavació, restauració i museïtzació de la torre sobirana del Castell de Llívia, i s’inaugurà, i s’inicià una nova etapa centrada en la recuperació dels trams de muralla dels 2 recintes jussans del Castell, un dels quals està gairebé complet, així com l’excavació i restauració de la Torre d’Estavar. Finalment, Cèsar Carreras ens parlarà de la intervenció realitzada durant la primera quinzena de juliol de 2021, amb l’objectiu de descobrir restes de poblament ibèric i romà al turó del Castell, un projecte vinculat amb el del Fòrum de Iulia Libica, dirigit per Josep Guitar i Cèsar Carreras, i amb el suport científic de l’Institut Català d’Arqueològia Clàssica i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Divendres 8 D’OCTUBRE

Arnau Obiols, en concert – 22:00 h

Ens presenta Tost, el seu últim disc a la sala de la Farmàcia Esteva.

El músic Alt Urgellenc Arnau Obiols, realitzarà un concert el proper 8 d’octubre, en motiu de les Jornades del Patrimoni 2021, al museu de Llívia, a la sala de la farmàcia Esteva, en un concert íntim. La farmàcia Esteva actuarà com a teló de fons d’aquest concert emmarcat en el darrer projecte del músic alturgellenc: Tost, una visió personal i contemporània dels sons i la música tradicional del Pirineu català, un homenatge a la terra, que el museu, també, aprofita per homenatjar la ciència farmacèutica tradicional, qui es nodrí en bona part de la terra pirinenca per recol·lectar les plantes amb les quals els farmacèutics Esteva preparaven els seus remeis. Podreu gaudir d’un concert íntim en un espai patrimonial únic, com és la sala on es conserva una de les farmàcies més antigues d’Europa.

Arnau Obiols. La Seu d’Urgell, 1985.
Després d’acabar els estudis musicals acadèmics a Barcelona (Magisteri musical a la UB, Taller de Músics i l’especialitat de bateria jazz a l’ESMUC), va rebre algunes formacions puntuals a Holanda en l’àmbit de la improvisació i la performance (Dutch Impro Academy a la Haia o workshops a Amsterdam).
És un músic pirinenc especialitzat en la bateria i la percussió, que canta i té una visió utilitària dels altres instruments que toca.
Ha publicat tres discos Projecte Pirene (Aladid Records, 2013), Libèrrim (Aladid Records, 2015) i Tost (Microscopi, 2019).
Participa en una gran diversitat de projectes musicals o relacionats amb altres disciplines artístiques, com la dansa, la poesia, l’escultura, l’audiovisual o la performance. La natura, el territori i la improvisació són una constant en la seva obra, que va des de l’arrel fins a la creació lliure.
*El Concert serà d’entrada lliure i gratuïta. Es recomana reserva prèvia.

Dissabte 9 D’OCTUBRE

Visita guiada a les fortalesses de Llívia – 11:00 h

Punt de trobada al Museu.

Les Mil històries del Museu – 17:30 h

Joc de pistes familiar de 6 a 12 anys.

Intervencions arqueològiques al castell de Llívia 2013- 2021 – 19:00 h

Directe per YouTube amb Eduard Sánchez i Cèsar Carreras.

Diumenge 10 D’OCTUBRE

Visita guiada – Les 5 icones de Llívia – 11:00 h

Per cloure les jornades del patrimoni, s’oferirà una visita guiada a les 5 icones de Llívia.

 


RECOMANACIONS

  • Es recomana reserva prèvia a totes les activitats a causa de les recomanacions sanitàries degut a la covid19.
  • Es prega l’ús de mascareta i la distància de seguretat entre els assistents.
  • Per les visites del 9 i 10 d’octubre, s’ha de tenir en compte que s’ha d’ascendir al turó del castell, la qual cosa, implica un cert esforç físic: amb una ascensió d’uns 25 – 30 minuts per un sender de muntanya, i un descens d’uns 15 min, i cal anar amb el material adequat: calçat per caminar, paraigües o impermeable per si plou, roba d’abric, ulleres, crema solar, aigua i alguna cosa de menjar.
  • Totes les activitats així com el dia de portes obertes el 9 d’octubre, seran gratuïtes.
Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

CA EN FR ES
Skip to content