Inici > Preguntes freqüents

Preguntes Freqüents

Informació general | Farmàcia | Entorn

Informació general

Quines formes hi ha d’arribar amb transport públic?
 • Tren 900410041
  RENFE des de Barcelona fins a Puigcerdà.
 • Bus des de La Seu 902422242
  Autobusos ALSA, La Seu d’Urgell – Puigcerdà – Llívia.
 • Bus des de Barcelona 902422242
  ALSA, Barcelona – Puigcerdà – Llívia.
 • Bus des de Girona 972200275
  TEISA, Girona – Puigcerdà – Llívia.
Es poden fer fotos dintre del museu?
 • Dins de les sales d’exposicions poden realitzar-se fotografies sense flaix.
 • Els mitjans de comunicació i altres professionals que ho requereixin han de posar-se en contacte prèviament amb el departament de premsa.
 • Si està interessat a gravar a les instal·lacions del Museu, ha de posar-se en contacte amb info@museullivia.com
Puc cridar per a reservar bitllets si estic de visita avui?

Per descomptat, estarem encantats d’atendre-li i procurar que pugui visitar-nos.

Quina és la millor época per visitar el museu?

Tot, l’any. Llívia i la comarca de la Cerdanya estan precioses tot l’any, i el museu disposa d’una oferta variada per a afavorir la no estacionalitat.

És necessari fer reserva per a visites en grup?
 • Sí, tots els grups han de concertar la visita anticipadament.
 • Es considera grup un mínim de 10 i un màxim de 25 persones.
 • Si el grup és més nombrós, s’haurà de dividir i entrar en intervals de 15 minuts.
La fotografia que dona la benvinguda al museu són familiars de la família Esteva?

La farmàcia antiga es troba dins del Museu Municipal de Llívia des de l’any 1981, a l’edifici del carrer dels forns 10, a la planta baixa (edifici de l’Ajuntament). No és l’edifici original. Aquest es troba a l’actual edifici del carrer Raval 12, però no és l’antic edifici, sinó un de modern edificat durant la dècada de 1950. Actualment només es veuen els material originals de la farmàcia: el cordialer barroc, els albarels blau cobalt de la farmàcia, les caixes policromades i la rebotiga.

Farmàcia Esteva

La farmàcia antiga on és?

És una fotografia que es va realitzar l’any 2012, al Parc de Sant Guillem, que representa la població de Llívia, amb la presència de diferents generacions de lliviencs.

La farmàcia antiga despatxaven aquí a la Torre Bernat de So?

A partir de l’any 1973 la farmàcia s’ubica dins de la Torre, però ja no despatxava com en una farmàcia, era un espai museístic que es visitava.

A part de la farmàcia què més podem visitar?

Dins del Museu Municipal hi ha també les sales d’història i arqueologia. Es pot fer un itinerari autoguiat amb l’audioguia Llivart (es pot demanar a recepció o comprar-la online), pel museu, però també a l’església, el fòrum, el Castell (on hi ha unes excel·lents vistes panoràmiques), i es poden resseguir els carrers de la vila vella. Dins del museu es pot jugar amb un joc de descoberta per infants de 6 a 12 anys.

El museu també ofereix visites guiades per descobrir el patrimoni de la vila (generalment durant el juny – agost, festius i jornades especials (consultar web)). Aquestes activitats patrimonials es poden intercalar amb la visita del parc de Sant Guillem i la Ribera del Segre, les fonts del Sofre i el Ferro i diversos itineraris a peu, amb bicicleta i cavall per fer als voltants.

Tota la informació la podeu consultar a la web de turisme (enllaç).

Fins quin any va funcionar com a botiga?

Consta que la botiga va deixar de funcionar el 1926. Encara hi ha una certa presència de la seva activitat fins l’any 1944.

Última ubicació de la farmàcia?

Carrer Raval número 12, tot i que no és l’edifici original.

Per què la farmàcia s’ha posat al museu?

La farmàcia Esteva ja era un museu des de l’any 1922, quan registrem la primera visita inscrita al Libro de honor (llibre de visites). Després de tancar-se l’any 1926, encara es visitava al seu emplaçament fins a principis de 1950. A partir d’aleshores va passar a estar a l’Ajuntament (carrer dels Forns 10), a l’actual vestíbul de la planta baixa de l’Ajuntament, entre 1958 i 1973.

Entre 1973 i 1981 va estar-se als baixos de la Torre Bernat de So, i entre l’any 1981 i 2006 va estar ubicada a l’actual sala d’actes del museu i de l’ajuntament, a la planta baixa de l’actual edifici.

Des de la reforma dels anys 2006 – 2012, la farmàcia està situada a la planta baixa de l’edifici, on ara hi ha les sales permanents del museu. La farmàcia s’ha situat en aquest emplaçament, perquè el seu original va enderrocar-se durant la dècada de 1950. I després, els emplaçaments oferts, s’han vist o massa petits, o massa insegurs per a la col·lecció, per a la seva conservació, i per la seva seguretat, com també la mateixa seguretat i confort dels visitants.

Com que la farmàcia Esteva va ser adquirida per la Diputació de Girona l’any 1965, el contracte de compra-venda hi ha diverses clàusules que n’obliguen la seva permanència a Llívia, com també, que l’emplaçament l’escollirà, el que millor s’adeqüi a les necessitats del visitant i de la col·lecció.

Jo als anys setanta havia comprat medicaments, oi què sí?

No, la farmàcia no es troba en funcionament des de l’any 1926.

Es paga per veure la farmàcia?

Sí. No és una farmàcia com un establiment comercial, sinó que és un museu. El preu ajuda a finançar la tasca cultural que realitza el museu, i és un preu públic, molt per sota de les necessitats financeres de la institució. Des de la dècada de 1980 sempre s’ha cobrat per accedir a les instal·lacions del museu – farmàcia.

Entorn

El Castell en quin estat és troba? I on esta?

El Castell es troba al conegut com a Puig del Castell. Queda d’esquenes a la població de Llívia, en una orientació Nord-est. S’hi accedeix des de la part alta del poble, generalment, des de l’església, propera al museu, on hi ha l’aparcament. Des d’allà puja un corriol, que seguint-lo es pot ascendir al Castell en uns 30’. El camí és força costerut i el camí és estret. Hi ha, però, diversos itineraris. Des de l’anomenat com a Bac del Castell, es pot ascendir per una pista forestal d’uns 3 metres d’amplada, que ascendeix fins al turó del Castell.

La caminada és fàcil i planera, i no requereix d’un gran esforç físic. També hi ha l’accés per un camí més costerut, pel Bac del Castell. Els itineraris es poden complementar. Del Castell en resta la torre sobirana (recinte principal del Castell) un espai quadrangular, una torrer a cada una de les quatre cantonades. Hi ha també una torre de l’homenatge. Després hi ha 2 recintes emmurallats que envolten aquest espai principal, són els recintes jussans.

L’estat de conservació del Castell és de ruïna, ja que va ser destruït l’any 1479, després del setge del Castell per part de les tropes franceses de Lluís XI, i la seva posterior capitulació. Des d’aquell moment el Castell va quedar soterrat per la runa i el pas del temps fins que l’any 1994 van iniciar-se les excavacions en aquest, que continuen a dia d’avui. Tot i el seu estat de ruïna, es pot veure perfectament la seva estructura, amb un estat de conservació dels murs, molt bo. Es poden veure perfectament les torres, les muralles, i els fossars d’aquest.

La Torre d’Estavar conserva una bona part conservada, es troba a mig camí de la pista forestal d’accés. (per més informació consulteu a les taquilles del museu).

Logotip del Museu de Llívia

ADREÇA

C/ dels Forns, núm. 10

17527 Llívia

Tel. +34 972 896 313

E-mail: info@museullivia.com

HORARI

Dilluns tancat (excepte el mes d’agost).

De Dimarts a Dissabte

De 9:00 h a 14:00 h

De 15:30 h a 18:00h.

Diumenges i festius

De 9:00 h a 14:00 h

XARXES SOCIALS

Facebook

Instagram

Twitter

© 2022 Museu de Llívia. Tots els drets reservats.

Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

CA EN FR ES
Skip to content